Om Mig

När jag var 13 år hade jag bestämt mig. Jag skulle bli lika vacker och fin som alla tjejerna jag såg i tidningarna, tv och på bilder. Den gröna badrumsvågen i mormors blommiga badrum blev startskottet för det jag i 17 år kom att ägna mitt liv åt. Att svälta, banta, hata och förgöra mig så till den milda grad att jag vid 23 års ålder vägde 23kg och mitt hjärta stannade, men inte ens det fick mig att sluta.
Istället fortsatte jag min jakt på perfektion genom att fortsätta svälta mig, spy och träna tills kroppen skrek av smärta. När jag inte trodde att jag kunde sjunka längre ner i mörkret började jag hetsäta mat ur soporna, kattmat och så började stjäla mat i matbutikerna som resulterade i att jag blev påkommen, i Thailand.
Vid 27 års ålder hade jag opererat brösten tre gånger samt rest till Turkiet där jag hade hittat en plastikkirurg som var villig att operera en gravt underviktig anorektiker och hennes näsa. När jag extremt olycklig, vilsen, rädd och totalt nedbruten utav de enorma krav och självhat jag ständigt levde med, fann jag till slut en röst inom mig som ville kämpa för ett liv värt att leva. I en liten fiskeby längst ner i Mexico efter flertalet tysta retreats fann jag modet till att våga vandra mot ljuset och livet.
Detta är bara en liten del om mig och vart jag kommer ifrån. Idag har det hunnit gå några år sedan jag var så deprimerad och hatade mig själv så att jag inte såg någon annan utvägen än att ta mitt liv.
dag lever jag ett mycket mer harmoniskt liv där jag varje dag väljer att leva med livet och inte kämpa emot det. Sedan jag kom hem ifrån Mexico har jag hunnit vända hela mitt liv från djup olycka till ett liv fyllt av hopp, glädje och driv. Jag har återtagit makten över mitt liv som sjukdom och självhat tog ifrån mig. Idag ser jag livet som en livslång utbildning där både med och motgång måste få finnas och jag lever med vetskapen om att det finns bara en enda människa i världen som vet vad som är rätt för just mig. Jag själv.
Jag har valt att utbilda mig till livscoach och samtalsterapeft för jag vill hjälpa andra att följa sitt inre och våga tro på att allt går, bara man bestämmer sig för det. Det enda som står i vägen för vår storhet är vi själva.
När jag inte tar emot klienter föreläser jag, skriver och engagerar mig i olika projekt gällande psykisk ohälsa, men det viktigaste av allt är att jag fortsätter min egen resa med mig själv. Det är genom min egen personlig utveckling jag också kan bidra med stöd och kunskap åt andra.
Idag vet jag att ingenting är omöjligt och att jag själv skapar min verklighet utifrån hur jag tänker och agerar. Min drivkraft är livet, människan och godheten. För om det är något jag tror på så är det godheten och att varje människa har den.
 Människan är fantastisk. Du är fantastisk. Tro aldrig något annat.