Älskling, jag vill ligga med andra

Jag, precis hemkommen från Mexico, 29 år gammal, boendes hos mamma i mitt flickrum. Som en nykläckt fågelunge skulle jag försöka att ta igen alla år jag missat till förmån för min livs kärlek, ätstörningen. Han, en enkel Svensson, Kiviksbo för att vara exakt, med världens sämsta klädstil och en frisyr kallad ”taxastubb”, möttes våra vägar en sensommardag, på ett svettigt gym i en liten stad på Österlen. Han, inte vidare lång och faktiskt direkt otrevlig. Jag menar vem inleder en konversation med att fråga om jag har botox? 

-Ja, din jävla loser! Klart som fan jag har botox!!
Och vad fan var det för jävla fråga? Behöver jag säga att han fick kämpa stenhårt för att tillslut komma dit vi är idag, som sambos med en fralla vara fisar luktar värre än värst. Jag trodde aldrig att jag skulle leva i en fungerande relation med tanke på mitt högst destruktiva förflutna. Vem vill vill vara sambo med mig? Jag som inte har någon högskoleutbildning, dricker vin, gillar högtider eller inte är så värst erfaren i sängen. Vad har jag att erbjuda? Den första kyssen, som enligt sambon var den sämsta han någonsin varit med om. Oddsen var med andra ord inte med någon av oss, och ändå sitter vi här idag. Otroligt är bara förnamnet! Kanske hade det varit bra här.

“En brokig kärlekshistoria, vacker tjej möter töntig bonde”

En brokig kärlekshistoria, vacker tjej möter töntig bonde eller något.. Men mitt liv är som ni vet inte hämtad ur en saga. Det kom rätt tidigt in i relationen och tvåsamheten, tanken på att ligga med andra. Länge försökte jag trycka undan tanken och intalade mig att det var något fel på mig. Vem vill ligga med andra när man har världens finaste kille? Bara en idiot som heter Stephanie Brown. Det tog mig många tårar, samtal med min älskade mamma och försök att tränga undan vad jag faktiskt kände, innan jag slutligen vågade berätta. Ungefär ett år in i vår relation träffade jag en annan kille. Det sprakade och gnistrande mellan oss på ett sätt jag INTE känt med Timmy. Passion förstår jag idag att det så fint heter. Han en ”bad” gangster, med dyra klockor och kontakter i den undre världen och leende som fick mig att vilja LIGGA NU! Ganska snabbt förstod jag att han kände precis likadant och hade jag inte varit så korrekt hade vi säkert legat. Men otrohet är verkligen INTE något jag tror på och själv vill bli utsatt för. Istället släppte jag bomben om en potentiell riddare med dyr klocka inför sambon.
-Vi har inte legat, knappt kyssts men jag vill.
Smärtan i sambons ögon var olidlig. Det fanns inget jag kunde göra, mer än att stötta han och fortsätta vara ärlig.

“Hur förklarade jag för världens finaste människa, att jag precis börjat leva, och att för mig innebar det också en nyfikenhet på att få vara med andra?”

Hur förklarade jag för världens finaste människa, att jag precis börjat leva, och att för mig innebar det också en nyfikenhet på att få vara med andra? Han som inte spenderat mer än halva sitt liv i ett strikt fängelse. Han som haft all tid och möjlighet att ligga med andra. Och det var också där vi kunde mötas. I det faktum att jag inte fått testa, känna och utforska. Vi träffades kanske för tidigt? Kanske borde jag haft mer tid att leka av mig? Vad nu det innebär.. Det blev trots förståelsen en kris. Vad nu? 
-Ska du ligga med andra nu? Du vill ju knappt ligga med mig alls som det är nu. Duger jag inte?
Smärtan i hans ord var så direkt.

“-Jag vägrar en öppen relation. Då är det slut.”

-Jag vägrar en öppen relation. Då är det slut.
Och det var där och då jag bestämde mig för att än en gång trycka bort mina behov. Rädslan att förlora en sådan bra kille för att utforska andra men framförallt mig själv, kunde stå tillbaka. Det var inte något konstigt. Snarare något jag gjort hela mitt liv. Stäng av, stäng bort och intalat mig själv att något var fel på mig. Men inom mig bubblade det av tvivel och även ilska. Vem var han att förbjuda mig att ligga med andra, när han varken varit sjuk eller missat halva livet? Lätt för han att säg, när han fått sina behov tillgodosedda tusen gånger om. Det går bara att trycka bort sina behov ett visst tag och efter många försök gav jag slutligen upp. Jag kunde inte längre förneka eller trycka undan min önskan och längtan. Jag kände mig som världens vidrigaste människa när jag för tredje gången släppte bomben om att ligga med andra. Vad är en relation egentligen? Vad innebär det att leva i tvåsamhet? Och det viktigaste HUR vill jag/vi leva? Kan man verkligen dela livet med en enda och aldrig ligga med andra? I nästa avsnitt tänkte jag prata om just detta och hur vi valt att hantera min önskan om andra. En sak är säker, det finns inga rätt eller fel och det måste få vara upp till de som lever i en relation att finna den väg som känns bäst.
På återhörande! 


Podcast – Älskling, Jag vill ligga med andra.

Share: