Författare


bokomslag jag vill bara vara fin

Jag vill bara vara fin

Vid 23 års ålder stannade Stephanies hjärta, till följd av att hon svultit sig själv till en fjäders vikt. När hon ligger där i den stora sjukhussängen är hon inte rädd för att dö. Den största rädslan handlar om något helt annat, nämligen att hon ska behöva gå upp i vikt och bli tjock. Jakten på perfektion och hennes desperata försök att fylla tomrummet inom henne, fick henne inte bara att svälta sig själv till dödens gräns, utan även att genomgå tre bröstoperationer, en näsoperation i utlandet och slutligen låta sig utnyttjas sexuellt av en plastikkirurg för billigare skönhetsingrepp. Självhatet som inte visste några gränser och rädslan över att inte duga fick henne till slut att inte vilja leva. När ingen, varken sjukvård, vänner eller familj trodde att Stephanie någonsin skulle bli i bättre vände hon, mot alla odds.

Berättelsen om Stephanies liv är mörk, smärtsam och mycket tragisk, men också fylld av ljus, mod och styrka. Hon är ett exempel på att vem som helst, oavsett motgång, uppväxt, eller öde kan besegra den röst inom oss alla som säger att vi inte duger. För idag vet hon att alla kan finna den inre styrkan och viljan som krävs för att bli fria. Det är ingen lätt resa, det krävs hårt arbete och det gör ont. Men viktigast av allt är att det går, kom ihåg det!
Utgiven sommaren 2019.


Recensioner

Otroligt gripande och mycket bra skriven bok som jag egentligen önskar aldrig behövdes skrivas. Fina Stephanie som du har lidit, jag önskar att du en dag kan se dig själv med sunda friska ögon och värdera dig precis så högt som förtjänar. En bok värd att läsa, men räkna med att bli berörd!
/ Louise Ekdahl

En riktigt bra bok som är värd att läsa och som riktar sig både till yngre och äldre läsare. Satte finger på precis allt jag kände när jag själv gick igenom en ätstörning för många år sedan. Det märks att S skriver från hjärtat då många tårar fälldes under läsningen. ❤️
/ Lynette Chavez Alvarez

Jag läste precis klart din bok! Och tack så mycket jag har själv varit sjuk i anorexi i flera år och har nu hittat en stabil punk i mitt liv. Och din bok berörde verkligen mig så mycket! Jag kände igen mig så mycket i den. Jag vill bara säga att du är en sån stark person och jag är så glad att du mår bättre och är tryggare i dig själv! Du har verkligen gjort en förändring i samhället nu tack vara att du vågar vara så ärlig i din bok! All kärlek till dig!❤️
/ Caroline Erlandsson

Tack vare Stephanies bok insåg jag att jag var sjuk.Med hjälp av Stephanies coaching hittade jag nycklar och kan leva ett liv i tillfrisknad.
/ Anna Ängvall

Jag skulle vilja tacka dig för din bok, ”Jag vill bara var fin”.
Jag har lyssnat nästan i ett sträck på den och min 16-åriga dotter lyssnar även hon. Vi är båda väldigt berörda av din bok och vi pratar om den varje dag. Hon med sitt barnperspektiv och jag med en vuxens perspektiv. Vi delar tyvärr delar av den negativa inre dialog som du har haft men har inte insett det själva fullt ut förrän nu. Jag vet inte om vi hade kunnat sätta ord på detta om det inte vore för din bok. Eller funnit ett sammanhang där det känts naturligt att prata om det.
Det du skrev till dig själv i slutet av boken berörde mig mycket djupt och den precis som resten av boken gav mig viktiga insikter både för vad som är osunt och vad som behöver förändras i mitt sätt att tänka och leva.
Tack Stephanie! Jag önskar dig all lycka i livet❤️
/ Anna Lundin