Stephanie Brown

När Stephanie var 13 år bestämde hon sig för att hon skulle bli lika vacker och fin som alla tjejer hon såg i. Den gröna vågen i hennes mormors badrum blev startskottet för det hon kom att ägna 20 år av sitt liv till, att svälta, banta, hata och förgöra sig själv. Vid 23 års ålder stannar hennes hjärta till följd av den extrema svält hon utsatt sig själv för. Mot alla odds överlever hon och fortsätter att jaga den perfekta kroppen och utseendet genom svält, träning, och plastikkirurgi.

När Stephanie inte trodde det var möjligt att sjunka längre ner i mörkret börjar hon hetsäta mat ur soporna, kattmat och stjäla mat.

När Stephanie inte trodde det var möjligt att sjunka längre ner i mörkret börjar hon hetsäta mat ur soporna, kattmat och stjäla mat. Något som kunde gett henne fängelse, i Thailand, där hon blir påkommen.
Extremt olycklig, vilsen, rädd och totalt nedbruten av de enorma krav och självhat reser hon med en enkelbiljett till Mexico. En resa som förändrar Stephanie för alltid. Efter flertalet tysta retreat finner hon en röst inom sig själv som vill leva. Det har hunnit gå närmare fyra år sedan Stephanie valde livet framför ätstörningen.
En resa som hon beskriver som svår, smärtsam, ångestfylld men också fylld av glädje, hopp och värdefulla insikter.
Idag lever Stephanie i Stockholm med sin livskärlek, Brownie hennes franska bulldog och livskamrat, Timmy.
Hennes debutbok, ”Jag vill bara vara fin” blev startskottet för hennes karriär.
Stephanie gillar inte att kalla det hon gör för arbete eller placera sig själv i fack, snarare kallar hon det hon ”gör” för livskall.
Det är därför hon numera tar emot klinter med fokus på personlig utveckling, ätstörningar, utseendefixering och självkänsla.
Hon driver även podcasten ”Jag tror det kallas livet” och undervisar i meditation.

Stephanie fortsätter att jobba vidare med sig själv, som hon menar är hennes största lärare.
Efter ett tre månader långt tyst retreat har hon blivit än mer övertygad om att alla svar finns inom oss själva. Det finns bara en röst värd att lyssna till och det är den inre.
Stephanie älskar människor, fängelsefilmer, kläder, stora öron hänge och väskor.
Inom en snar framtid startar hon även upp ett eget retreatcenter med fokus på ätstörningar, självkänsla och modet att våga vara människa.

Välkomna!