Vem bor i dig?

Vem fan är jag egentligen? Jag står i pölen av svett, tårar och regn och skriker högre än Eiffeltornet, VEM FAN ÄR JAG???? Det förblir tyst. Obehagligt tyst och även om jag förstår att det högst troligen inte skulle komma något svar på den frågan, just där och då, så kan jag ändå inte låta bli att bli besviken. Vad i helvetet, jag VILL ju veta. 

“Om rollerna jag spelat i ett helt liv, inte varit jag, vem är jag då?”

Om rollerna jag spelat i ett helt liv, inte varit jag, vem är jag då? Jag tänker tillbaka på alla år som passerat och folks kommentarer om vem de trott jag varit eller sett mig som, Ett tag var det skolans populäraste, en annan tid anorektikern och däremellan den snygga, den duktiga, den vältränade och just det, den viga yoginin. Sen har vi också alla föreställningar om vad jag en dag skulle bli när jag blev ”stor”. Hollywoodfru, modell, toppadvokat, snygg flygvärdinna, välkänd stylist och plastikkirurg för att jag vid ett svagt ögonblick trodde att jag skulle kunna operera mig själv snyggare då. Tydligen blev jag inget alls av vad andra sa att jag skulle bli och vara. Och ja, jag har verkligen försökt att uppfylla andras drömmar, förväntningar och tankar om vad jag skulle bli och vara.

“Jag letade efter en rik snubbe som kunde försörja mig medans jag sprang rundor på mina dyra klackskor och lekte Anna Anka med hela svenska folket.”

Ett tag letade jag efter en rik snubbe som kunde försörja mig medans jag sprang rundor på mina dyra klackskor och lekte Anna Anka med hela svenska folket. När inte det fungerade, och jag blev lämnad av den rikaste man jag dejtat, med den klena ursäkten, ”jag älskar dig men min riktiga fru kommer kräva mig på alla pengar om jag lämnar henne.” Fan, och utan hans pengar skulle jag inte platsa in i Hollywood och äta brosk med Ankan and her glorious friends. Lämnad, sviken men inte uppgiven fortsatte jag att jaga andras.. *host*.. MINA drömmar. Toppadvokat var svårt då jag inte hade betygen till det samt att högskoleprovet endast bevisade vad jag redan visste, JAG  är konstnär och inte karriär. Det var bara att lägga ner och istället sikta in mig på att bli snyggaste värdinnan ovanför molnen, för visst är det så? The sky is the limit och kunde jag regera där vore jag någon men inte nödvändigtvis jag. För vem bryr sig om att vara sig själv när andra är enklare att vara, kopiera och ta efter? Jag blev inte drottningen ovanför molnen, med ett leende och fråga om, ”Te?”.. Vem är jag? Om jag inte är något av ovan nämnda, vem fan är jag då? Har du någonsin ställt dig frågan om vem du är? Ja, kanske ditt svar är. Klart jag har! Jag är Hanna, 25 år gammal med en kandidatexamen i företagsekonomi och älskar att läsa böcker på fritiden. Min familj består av mamma, pappa och en bror. Djur är ett stor intresse och vore det inte för att det är så dåligt betalt skulle jag bli djurskötare. Favoritfärgen är blå för det har mamma sagt passar till mina ljusa skandinaviska färger. Jag är Kristian, 30 år gammal utan utbildning. Jag jobbar på ett lager och älskar att träna på fritiden. Min familj består av en död pappa och mamma, som jag växt upp med. Favoritlaget är AIK. Känner du igen dig? Är det SÅ du presenterar dig för omvärlden? Är det SÅ du besvarar frågan om VEM DU ÄR? Jag tror det är så vi alla gör, för det är så vi lärt ”känna” oss själva. Genom våra yttre attribut och handlingar. Jag heter Lisa och älskar kanelbullar, eller jag är Benjamin och jag älskar att sjunga. Men är det verkligen VEM vi är? Besvarar det frågan?  Jag tror inte det. För jag är enligt er samt mig själv, Stephanie med ditt och datt.. men bakom det måste JAG vara något mer. Om omvärlden säger att jag är detta undrar jag vad min inre värld säger om vem JAG är..

“Det är svårt att bryta igenom lager och år av ”detta är jag” när det är allt man någonsin fått ”lära” sig om sig själv.”

Det är svårt att bryta igenom lager och år av ”detta är jag” när det är allt man någonsin fått ”lära” sig om sig själv. Kanske bryr du dig inte alls? För dig räcker det kanske med det du tror dig veta om dig själv idag. Det är okej. Det finns inget tvång än mindre måste att vilja veta vem du är. Valet och frågan är din att ta. Men för dig som kanske känner att du inte längre vill ”läkaren”, ”systern”, ”Hollywoodfrun, ”fitnesstjejen” eller ”gymkillen”, för dig är kanske frågan om vem du är bra att fundera kring och om. För helt ärligt, när ges vi någonsin utrymme för att ta reda på? Utan våra tankar och ideal om vad vi vill vara, borde ha, göra och se ut. Du kan omöjligt vara en läkare på insidan. Att vara läkare är ett yrke, en TITEL men säger noll om VEM DU ÄR. Jag menar, inte fan är du stetoskopet läkaren använder, inte heller är du datorn IT snubben använder. Vem är jag? Så svår fråga när vi blandar in önskningar, förväntningar, drömmar och måsten. Jag vet idag inte vem jag är. Vad jag däremot vet är att jag vill ta reda på det, bortom idén om VEM jag BORDE vara. Att vända inåt är en bra början, och det är min önskan att månaderna i tystnad ska låta mig få smaka lite på vem jag är, på riktigt. Vem är du och framförallt är du modig nog att försöka ta reda på det?


Podcast – Vem bor i dig?

Share: